IPR-NEUVONTAPALVELU ARKISIN 09:30-11:30   +358.(0)50 3563654

etujärjestöSuomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n tarkoituksena on edustaa suomalaiskeksijöitä kotimaassa ja ulkomailla, edistää keksintötoimintaa, ajaa keksijöiden asiaa ja puolustaa heidän oikeuksiaan sekä lisätä keksintötoiminnan tunnettavuutta ja arvostusta. Liiton ja sen jäsenyhdistysten yhteisenä tavoitteena on kannustaa toiminnallaan kansalaisia luovuutensa käyttöön ja vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että ideat ja keksinnöt saadaan tehokkaasti käyttöön keksijöiden omaksi ja yhteiseksi hyödyksi.​

JÄSENET

Keskusliiton 21 jäsenyhdistyksen henkilöjäsenet ovat keksijöitä, innovaattoreita, yrittäjiä, työsuhde- ja korkeakoulukeksijöitä, tuotekehittäjiä ja – suunnittelijoita sekä innovaatio-, sekä IPR -alan erikoisasiantuntijoita. Suomen Keksijäin Keskusliitto on kaikkien näiden yhteistyöelin. Liiton jäsenyhdistysverkosto on valtakunnallinen. Liitto on myös kansainvälisen keksijäjärjestön IFIA:n jäsen.

​​

JÄSENEDUT

Keskusliiton neuvontapalvelut auttavat luottamuksellisesti rahoitus- ja IP-asioissa eteenpäin. Ilmoita jäsennumerosi  soittaessasi neuvontapalveluun arkisin klo. 08:30-10:30.

Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus ilmoittautua liiton mediainfopankkiin, osallistua maksutta innovaatioalan tapahtumiin. Lisätietoja tapahtumista "innokalenterisivuilta". Jäseneksi ilmoittautumisen voi tehdä sähköisesti:

Keksijä tarvitsee paljon muutakin kuin IPR-osaamista. Innosmart ry:n kautta näitä muita palveluja saa kätevästi ja ammattitaidolla:
https://holvi.com/shop/INNOSMART/
En uppfinnare behöver förutom patentbyrå, även mycket annat för att lyckas.​

SUOMEN KEKSIJÄIN KESKUSLIITTO KEKE RY 

Miten luotsata hanketta idea- ja oivallusasteelta eteenpäin? Turvallisen sataman saavuttaminen vaatii aineettomien oikeuksien olemassaolon tuntemusta ja käytön osin IP-osaamisen tuontia innovaatioaihion tueksi.  IPR.ZONE auttaa ensiaskeleissasi kohti aineetonta.​


OLETKO KEKSIJÄ?

​Keksijäksi sanotaan yleisesti henkilöä, joka on edistänyt ja kehittänyt tekniikkaa tai muuta luomalla kokonaan uusia tai ennestään tunnetusta eroavia, käyttökelpoisia teknisiä laitteita, palveluita, sommitelmia tai teknillisen toiminnan malleja tai sääntöjä... Keksijän määrittemiseksi on helpompaa asettaa kysymys negatiiviseen muotoon: "kuka ei ole keksijä?" Keksijä ei ole patenttioikeudesta tunnettu keskiverto ammattimies, eikä todellisuudessa vain jokseenkin omaperäisiä ratkaisuja tuottava sarjakuvakarrikatyyri. Keksijä ei ole olemassa olevan uudelleen löytäjä, eikä yleisesti tunnettuihin tai olemassa oleviin ratkaisuihin tyytyvä kuluttaja, vaan luova uudistaja, joka ajattelee, kehittää ja luo.


"keksintö, INNOVAATION KOVA YDIN"

                                                                KEKSIJÄIN KESKUSLIITTO TJ 2010-